Det skal du vide, når du køber vinduer og døre

Når du først har fået målt op til dine vinduer og døre, er du klar til at designe dine elementer. Det kan dog være en god idé at overveje stil, materiale og krav til funktioner inden du går igang. Vi har samlet fem ting, som vi mener, er en god idé at have på plads inden du går i gang. 


Nedenfor har vi samlet fem ting,
du bør tænke over, når du køber vinduer og døre. 1. Komfort og klima


Findes der noget bedre end at komme hjem efter en lang arbejdsdag, en ferie eller weekend getaway? Nej, vel? Hjemmet forbindes af mange for varme, hygge og ro. Men den hjemlige atmosfære kan hurtigt blive ødelagt, hvis det trækker med kold luft ind ad vinduerne eller hvis indeklimaet er tryggende, støjende eller der ikke er nok mulighed for udluftning.
 
Sagt helt kort, så er indeklimaet i din bolig altafgørende, for at du trives i dit hjem.
 
Dine vinduer har stor betydning for husets indeklima – og du bør derfor tænke over, hvilken funktion, du har brug for, når du skal ud og investere i nye energivinduer.
 
Kulde og træk er en af de helt store synder til et dårligt indeklima – og har du boet i en gammel lejlighed med gamle vinduer, så kender du helt sikkert til følelsen af at sidde med tæppe i sofaen og stadig fryse. 
 
En god isoleringsevne er derfor et must-have, når du kigger efter nye vinduer.

 

Du kan læse meget mere om vores energivinduer her
Det er faktisk ikke kun kulde, som kan give anlæg for et dårligt indeklima. Varmen i de sommerlige dage kan give et dårligt indeklima i form af tryggende og overophedende rum. Har du ovenlysvinduer eller opholdsrum som vender mod syd og vest, er der en øget risiko for, at du vil opleve overophedede rum.
 
Dette kan løses ved at vælge solglas i ruden eller udluftningsventil, som kan stå åbent døgnet rundt på de varme dage.
 
Solglasset lader 70% af det naturlige dagslys gå igennem ruden, men derimod kun 37% af solvarmen, så du kan holde temperaturen på et behageligt niveau.
Med de nye energivinduer er isoleringen i top – og det sætter større krav til udluftning. Du kan derfor med fordel tilvælge ventiludluftninger, så du har mulighed for diskret at lufte ud hele døgnet rundt – også når du ikke er hjemme.2. Dagslys gør dig glad


Dagslyset er kilden til velvære, godt immunforsvar, søvnrytme og giver dig energi. Derfor er det også vigtigt at prioritere masser af lys til din bolig – og står du overfor en renoveringsproces har du mulighed for at tage nogle valg, som frembringer det naturlig lys ind i din bolig.

Energi og varme

Som nævnt har de fleste oplevet den ubehagelige oplevelse, det er at sidde i kulde og træk. Men udover komforten, så kan det også blive en bekostelig affære, hvis varmen siver ud af vinduerne i hele vinterhalvåret. Alene er den grund kan det være en god idé at investere i nye energivinduer.


Energimærkning og energikrav

Nutidens energikrav er væsentlig højere end den hidtil har været.

Det betyder, at du ifølge Energistyrelsen kan spare helt op til 5.000 kr. årligt på din varmeregning ved at skifte til nye energivenlige vinduer.

Det kan være noget af en jungle at sætte sig ind i alle reglerne omkring energivinduer, men værd at vide er, at der fra 1. juli 2020, er besluttet at alle nye vinduer til din helårsbolig skal leve op til energimærkning A, hvilket svarer til alle EIKOs vinduer og døre i 3-lags glas. 
 
Sommerhuse, fritidshuse og andre uopvarmede rum skal have anmærkningen B - og svarer til vores serie med 2 lags glas. 


Vil du gerne blive klogere på, hvad du skal vælge til din bolig, så har vi skrevet mere om energivinduer og deres mærkninger her.


Værd at vide

A-mærkede vinduer er omtrent 25% dyrere end B-mærkede vinduer, men til gengæld sparer du ekstra på din varmeregning – og efter nogle år, vil de derfor have tjent forskellen hjem igen.
Er du interesseret i at vide, hvor meget du kan spare,
så har energistyrelsen lavet en Energiberegner her, hvor du kan teste, hvor meget du kan spare.

3. Vinduets design skal passe til husets stil


Det er vigtigt, at du tager højde for husets stil, når du vælger vinduer.
 
Et vindue er ikke bare et vindue. Det indeholder funktioner og en ydre æstetik, som skal passe ind i familiens dagligdag og ikke mindst husets stil. I dag kan du vælge mellem forskellige farver, sprosser og overfladebehandling. Du har derfor mulighed for at designe dine egne vinduer og få det skræddersyet til dit behov.
 
Bor du i en klassisk villa, som Patricia eller murermestervilla, så anbefaler vi, at du tager udgangspunkt i husets oprindelige vinduer, som passer til byggestilen.

Hvilke(n) farve(r) skal jeg vælge?


Det er ikke længere selvsagt at de fleste vælger den hvide farve til deres vinduer. Med et hav af farvemuligheder kan du sætte dit eget præg og skabe kant til din bolig. Særligt farven sort 9005 er blevet populært til den minimalistiske 60’er bolig, som giver kant til huset og understreger husets arkitektoniske rene stil med de særprægede sorte vinduer.
 
Du kan også vælge at holde den hvide farve indvendigt for et roligt look til dine opholdsrum og sætte farve på udvendigt. Det er helt op til dig – og har du spørgsmål eller er i tvivl om, hvilken stil, der passer til din bolig, så hjælper vi dig gerne i mål.

Materiale 


Hos EIKO kan du vælge mellem fyrretræsvinduer og træ/alu vindueer og døre. Mens fyrretræ skaber referencer til den klassiske, romantiske stil, som ofte ses i ældre murermestervilla'er, er vores træ/alu vinduer og døre en all around serie, som kan bruges til de fleste boliger.

Der er mange fordele ved at vælge træ/alu vinduer, hvor ydrerammen er beklædt med aluminium. Den tydelige forskel er, at træ/alu vinduer kræver væsentligt mindre vedligeholdelse end trævinduer. 

Hvis du er i tvivl omkring, hvilket materiale, du skal vælge til dine vinduer, så kan du læse meget mere om fordelene ved
både træ/alu vinduer her og ikke mindst de klassiske fyrretræsvinduer her. 

Indbrudssikring


En ting, som er værd at tænke over, når du køber nye vinduer, er indbrudssikkerheden. Det er desværre ofte gennem vinduer og ulåste døre, at tyven finder vejen ind til hjemmet. Heldigvis er nyere vinduer blevet væsentligt sværere at bryde op for indbrudstyven og derfor ser vi en faldende indbrud de seneste år.
 
Det er med at gøre livet så surt for indbrudstyven som muligt, så de giver op før de kommer ind.

Hos EIKO går vi op i din sikkerhed – og derfor har vi tilført ekstra indbrudssikre elementer til vores vinduer. Det har vi blandt andet gjort ved at sikkerhedslime ruderne hele vejen rundt, som gør det umuligt at fjerne ruden udefra.

Vi har også tilført forstærket beslag til alle vores døre, som gør det vanskeligt at bryde døren op og du kan tilkøbe RUKO D12 låsecylinder, som er dirke- og boresikret, samt med grøn sikkerhedsnøgle, der sikrer imod kopiering.
 
Det gør vi, fordi du skal følge dig tryg i dit eget hjem.


5. Hvad koster nye vinduer? 


For mange er vinduer og døre en stor post på budgettet. En investering, som kræver overvejelser og som skal holde i mange år frem. 

 

Men, det er også en investering i dig og din familie, som både vil mærkes på indeklimaets, glæden ved at komme hjem til et smukt hjem og for mange vil det også mærkes på varmeregningen. 

 

Vinduer fås i mange forskellige prisklasser og afhænger af flere ting. Størrelse, farver, energiklasse og materialer er med til at sætte prisen – og selvfølgelig antallet af elementer. Hos EIKO mener vi dog, at du hverken behøver at gå på kompromis med kvaliteten eller at sprænge budgettet. Derfor har vi skåret alle mellemled væk, så du slipper for at betale for mere end du får. 

 

Vi giver dig 10 års garanti, da vi ved at vores produkter holder.
Det er din sikkerhed for, at du får kvalitet for pengene. Levetid på dine vinduer


 


Hos EIKO ved vi, at vinduer og døre er en stor investering, som de fleste kun foretager sig et par gange i livet. Derfor sætter vi store krav til vinduets design, funktioner og materialer, så vi er sikre på, at de kan holde til de danske vejrforhold. 

Vinduets materiale, hængsler og greb skal være i orden, så du ikke skal bruge tid og penge på efterfølgende at reparere dine nye vinduer. 

Indtast dine mål og ønsker i vores konfigurator.
Her har du mulighed for at tilpasse komponenterne og egenskaberne til dit vindue og se pris med det samme.