Siden 2011 har det været muligt at trække håndværksydelser fra i skat,
men fra 1. april 2022 er det slut med håndværkerfradraget.

Håndværkerfradraget er en del af den såkaldte BoligJob-ordning, som indebærer håndværker- og servicefradrag.
Servicefradrag til eksempelvis rengøringshjælp, vinduespudsning og havearbejde er stadig aktivt.

 

Hvad kan du få håndværkerfradrag for i 2022?


Håndværkerfradraget gælder frem til april 2022.  Her kan du trække håndværkerlønnen fra, hvis du får skiftet ruder, vinduer og terrassedøre med glas, isolering eller installation af varmepumpe mm.

Du kan se, hvad du kan få fradrag for på BoligJobordningen på skat.dk

 

Hvem kan få håndværkerfradrag og servicefradrag?


Er du over 18 år og skattepligtig i Danmark, har du mulighed for at benytte dig af håndværkerfradraget. Du kan få håndværkerfradrag både til privatbolig, sommerhus, fritidsbolig, ejerbolig, lejebolig eller andelsbolig – så længe, at du selv betaler for arbejdet.

Hvordan får man håndværkerfradrag?


Du kan ikke få fradrag for materialerne på dit byggeprojekt eller til dit gør-det-selv projekt, men til gengæld kan du få fradrag på dine håndværkers løn.

For at få håndværkerfradrag skal du betale for arbejdet elektronisk (MobilePay eller bankoverførsel) og derefter indberette dit håndværkerfradrag til skat.

Dette gør du i TastSelv Borger på www.skat.dk under “indberet servicefradrag (håndværkerfradrag). Betalingstidspunktet for arbejdet afgør, hvilket år det skal indberettes under. Når du har registreret dit fradrag. vil det automatisk blive overført til din årsopgørelse.

Hvor meget kan du få i håndværkerfradrag i 2021?


I 2021 fordobles håndværkerfradraget fra 12.500 kr. til 25.000 kr. pr. person, mens fradraget for serviceydelser som rengøring, vinduespudsning og visse typer af havearbejde firdobles fra 6.200 kr. til 25.000 kr.

Håndværkerfradraget opdeles i to grupper:
 
Håndværkerfradrag omfatter arbejdsløn til håndværksydelser til udvalgte energiforbedringer og/eller klimatilpasning

Serviceydelser omfatter arbejdsløn til serviceydelser, som for eksempel rengøring, børnepasning og havearbejde. 

I 2021 kan du bruge fradraget, som lyder på 50.000 kr. pr. person i husstanden.

Se alle godkendte ydelser her

Hvor kan du få håndværkerfradrag?


Du kan få fradrag til vedligeholdelse og reparation af din helårsbolig eller fritidsbolig, men ikke hvis du skal bygge nyt. Det samme gælder for din have. Her er det kun tilbagevendende arbejde, som eksempelvis vedligeholdelse af haven mm., der giver mulighed for servicefradrag.

Du kan altså ikke få fradrag for arbejdet i forbindelse med anlæggelse af en ny have.
 
Ejer du en fritidsbolig, kan du og din ægtefælle få fradrag. Dog skal du være opmærksom på, at retten til fradraget ved serviceydelser forsvinder, hvis du lejer dit sommerhus ud.

Er du den heldige ejer af både helårsbolig og sommerhus gælder samme fradragsats på 25.000 pr. person. 
 

Energitilskud 2022 – få tilskud til en energivenlig bolig


Vidste du, at du kan søge om et tilskud fra bygningspuljen, hvis du laver forbedringer, som gør din bolig mere energivenlig?

Har du planer om at udskifte vinduer og døre i nærmeste fremtidig – så læs med her. Du kan nemlig søge om at få et tilskud fra bygningspuljen.
 
Laver du energiforbedringer på din bolig, så har du mulighed for at sende en ansøgning afsted til bygningspuljen og få et tilskud.
 
Næste ansøgningsfrist ligger i efteråret 2022, så går du med tanker om at skifte vinduer og døre i sommerferien – kan du læse meget mere om, hvordan du søger lige her.

Hvem kan søge?

Energitilskuddet gives til de forbedringer på både enfamiliehuse og etageboliger, som sparer energi. Hos EIKOs lever vores træ/alu serie med 3-lags glas op til de særlige krav, som er opstillet af Energistyrelsen.

Ønsker du at søge om tilskud fra bygningspuljen, kan du derfor trygt bestille træ/alu vinduer og døre fra EIKO. 

 


Er du i tvivl om, hvilke vinduer og døre du skal vælge?

Er du i tvivl eller har du brug for professionel hjælp er du velkommen til at kontakte os via telefon eller mail.

Vi har et helt team af professionelle rådgivere klar til at hjælpe med gode råd og kompetent vejledning til dit valg af vinduer og døre. 

Kontakt os i dag på telefon +45 41 70 50 70 eller via email info@eiko.dk