Værd at vide

Vores energivinduer er produceret med energiruder, hvor der er tilført en usynlig belægning på indersiden af det ene glas.
Denne belægning sørger for, at solens energi (varme) bliver inde i boligen.
Alle vinduer og døre fra EIKO produceres med energiruder.  

 

Med energivinduer får du blandt andet disse fordele: 


  • Optimal isoleringsevne
  • Mindre kuldenedfald og kondens
  • Bedre indeklima: Mindre træk og kulde kommer igennem glasset. 
  • Lavere varmeregning 
  • Forøgelse af husets værdi: Når du laver forbedringer på dit hus kan din bolig stige i pris – særligt forbedringer, som giver anledning til bedre energimærkning - og det kan få indflydelse på husets vurdering. 
  • Øget komfort: Uden kulde og træk er det nemmere for dig at have en god temperatur i dit hjem.  

Skal jeg vælge 2- eller 3-lags?


Energivinduer findes både med 2- og 3-lags glas. Dette påvirker, hvor god isoleringsevnen er på dit vindue.

Efter politisk enighed er det besluttet, at alle vinduer placeret i helårsboliger fra 1. februar 2021, skal have en Eref værdi på min. 0 kWh/m2 pr. år. Derfor skal du vælge vores vinduer med 3-lags glas, hvis du bestiller hjem til din bolig. 

Er du på udkig efter vinduer til sommerhuset eller et u-opvarmede rum, som f.eks et udehus, så gælder det, at dit vindue højst må have en u-værdi på 1,8 W/m2/k. I disse tilfælde bestemmer du altså selv, om du ønsker at bruge vores 2 lags eller 3 lags glas til formålet. 

Udvendig dug på energivinduer


Har du energivinduer i huset, vil du i de koldeste vintermåneder opleve, at der sætter sig dug på ydersiden af dit vindue. Den yderste rude bliver kold af vejr og vind - og fugt opstår som dug. Der er dog ingen grund til bekymring.

Duggen trænger ikke ind og det er blot et tegn på, at dit vindue holder helt tæt, som tilsigtet. 

Det er typisk i baderum, vaskerum og soveværelset, at du kan opleve dug på vinduerne. Her er det en god idé at tørre vandet væk, så det i værste tilfælde ikke løber ned i træet og laver skade.

Er du i tvivl om, hvordan du vedligeholder dine vinduer og døre? Så har vi samlet de bedste råd til dig her.

Energitilskud 2022 – få tilskud til en energivenlig bolig


Vidste du, at du kan søge om et tilskud fra bygningspuljen, hvis du laver forbedringer, som gør din bolig mere energivenlig?

Har du planer om at udskifte vinduer og døre i nærmeste fremtidig – så læs med her. Du kan nemlig søge om at få et tilskud fra bygningspuljen.
 
Laver du energiforbedringer på din bolig, så har du mulighed for at sende en ansøgning afsted til bygningspuljen og få et tilskud.
 
Næste ansøgningsfrist ligger i efteråret 2022, så går du med tanker om at skifte vinduer og døre i sommerferien – kan du læse meget mere om, hvordan du søger lige her.

Hvem kan søge?

Energitilskuddet gives til de forbedringer på både enfamiliehuse og etageboliger, som sparer energi. Hos EIKOs lever vores træ/alu serie med 3-lags glas op til de særlige krav, som er opstillet af Energistyrelsen.

Ønsker du at søge om tilskud fra bygningspuljen, kan du derfor trygt bestille træ/alu vinduer og døre fra EIKO. 

 


Er du i tvivl om, hvilke vinduer og døre du skal vælge?

Er du i tvivl eller har du brug for professionel hjælp er du velkommen til at kontakte os via telefon eller mail.

Vi har et helt team af professionelle rådgivere klar til at hjælpe med gode råd og kompetent vejledning til dit valg af vinduer. 

Kontakt os i dag på telefon +45 3515 4720 eller via email info@eiko.dk