Hvad er en energirude?

En energirude er bygget op af to eller tre lag glas.
For at få en optimal isoleringsevne består luften mellem de forskellige lag glas af argon, som får ruden til at holde tæt.
Argon har en evne til at mindske den cirkulation, som opstår i ruden, når ruden bliver kold på ydersiden og varm på den indvendige side. 

Vælger du 2-lags glas vil det inderste lag glas være belagt med en emissions-belægning, som mindsker varmetabet gennem ruden. Vælger du derimod et 3-lags, så er det inderste glas både belagt på ydersiden, samt den side, som vender ind mod det midterste glas. 

Energiruder giver bedre indeklima og et lavt energitab


Vores moderne energiruder er produceret til at få dagslys og energi ind gennem vinduet uden at varmen slipper ud. Det kan både mærkes på boligens varmeregninger og på indeklimaet. 

Skifter du fra de ældre termoruder til nye energiruder vil du ikke mindst opleve et markant bedre indeklima, men du slipper også for træk og kuldestråler fra vinduerne. 

Slut med varmetab og dyre varmeregninger

Nye energivinduer isolerer næsten 3 gange bedre end ældre termoruder. 
Hos EIKO finder du et stort udvalg af energivinduer på mål.


Fordele ved at skifte til energiruder?


Bedre indeklima: Mindre træk og kulde kommer igennem glasset. 

Forøgelse af husets værdi: Når du laver forbedringer på dit hus kan din bolig stige i pris – særligt forbedringer, som giver anledning til bedre energimærkning - og det kan få indflydelse på husets vurdering. 

Mindre træk: Slut med at sidde tæt på et vindue, der trækker. Med energivinduer kan du bruge hele husets areal – også de kvadratmeter, som er op af dit vindue.

Øget komfort: Uden kulde og træk er det nemmere for dig at have en god temperatur i dit hjem.  
 


Hvad er forskellen på energiglas og termoruder?

Vores energiglas er opbygget på samme måde, som en termorude, men har dog en langt bedre isoleringsevne. Energiglasset har en tynd varmereflekterende metalbelægning, som lader solens varmestråler passere igennem ruden. Energiglasset reducerer varmetabet betydeligt og drager derfor nytte af solens varme stråler, som en gratis varmekilde. Termoruden lader også solens stråler passere gennem glasset, men har ikke på samme måde mulighed for at holde på varmen. 

Sådan fungerer en termorude

Har du en termorude, så vil varmen fra solen passere igennem glasset, men i modsætning til energiglasset, så kan termoruden ikke holde på varmen – og varmen forsvinder derfor ud af din bolig igen.  

Sådan fungerer en energirude

Med dit energiglas vil solen passere igennem glasset og ved hjælp af den varmereflekterende metalbelægning vil varmen blive kastet tilbage i rummet, når den rammer glasset indenfra.

Energiglasset er altid placeret inderst og det gør at glasoverfladen mod dine inderum har en varm overflade. Du vil derfor ikke opleve træk og kuldestråling fra vinduet, som ofte er tilfældet med ældre vinduer. 

Udvendig dug på energivinduer


Har du energivinduer i huset, vil du i de koldeste vintermåneder opleve, at der sætter sig dug på ydersiden af dit vindue. Den yderste rude bliver kold af vejr og vind - og fugt opstår som dug. Der er dog ingen grund til bekymring.

Duggen trænger ikke ind og det er blot et tegn på, at dit vindue holder helt tæt, som tilsigtet. 

Det er typisk i baderum, vaskerum og soveværelset, at du kan opleve dug på vinduerne. Her er det en god idé at tørre vandet væk, så det i værste tilfælde ikke løber ned i træet og laver skade.

Er du i tvivl om, hvordan du vedligeholder dine vinduer og døre? Så har vi samlet de bedste råd til dig her.
Skal jeg vælge 2- eller 3-lags?

Energivinduer findes både med 2- og 3-lags glas. Dette påvirker, hvor god isoleringsevnen er på dit vindue.

Efter politisk enighed er det besluttet, at alle vinduer placeret i helårsboliger fra 1. februar 2021, skal have en Eref værdi på min. 0 kWh/m2 pr. år. Derfor skal du vælge vores vinduer med 3-lags glas, hvis du bestiller hjem til din bolig. 

Er du på udkig efter vinduer til sommerhuset eller et u-opvarmede rum, som f.eks et udehus, så gælder det, at dit vindue højst må have en u-værdi på 1,8 W/m2/k. I disse tilfælde bestemmer du altså selv, om du ønsker at bruge vores 2 lags eller 3 lags glas til formålet. 

 

Er du i tvivl om, hvilke vinduer og døre du skal vælge?


Er du i tvivl eller har du brug for professionel hjælp er du velkommen til at kontakte os via telefon eller mail.

Vi har et team af professionelle rådgivere klar til at hjælpe med gode råd og kompetent vejledning til dit valg af vinduer. 

Kontakt os i dag på telefon +45 3515 4720 eller via email info@eiko.dk