Sådan vælger du den rigtige åbningsretning

Både æstetikken og funktionaliteten skal være optimal i dit hjem. Og dine døre er ingen undtagelse. Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvilke åbningsretninger, som passer til dit behov. 

De fleste døre i Danmark åbner indad, men det er altså ikke helt lige gyldigt, om du vælger døre med indadgående eller udadgående åbningsretning.
Har du boet i det samme hus i flere år, så er du garanteret ikke i tvivl om, hvilken vej, du ønsker, din dør skal åbnes.

Er det derimod et nyt hjem, du køber døre til, så er der flere ting, du skal huske at tage højde for:
 

Åbningsretning


Fordel ved indadgående døre


Det er nemmere at komme indenfor med en indadgående dør, da du ikke behøver at tage et skridt tilbage igen, når du har fået fat i dørhåndtaget. 

Har du en meget smal altan eller en lille terrasse, kan det være en fordel, at døren åbnes ind i stuen, så du kan udnytte dine udendørs m2 optimalt. Åbner døren indad optager den ikke unødvendigt plads udenfor. 

Udadgående facadedøre

Det kan være en fordel at få din hoveddør til at åbne udad, hvis du har en lille gange eller bryggers, som du ikke vil tage pladsen fra.

Højre- eller venstregående dør?


Når du har besluttet dig for, hvilken vej, din dør skal åbne, skal du også tage stilling til, om du ønsker, at din dør skal åbne op i højre eller venstre side.
 
Eksempel: Tag gerne udgangspunkt i din nuværende dør. Ønsker du en udadgående dør, skal du stille dig udenfor dit hus og se, hvilken side hængslerne sidder i.

Sidder hængslerne i højre side, skal du bestille en højre udadgående dør, hvis du ønsker at få samme åbningsretning, som din nuværende dør.

Åbningsretning for dobbeltdøre

Ønsker du en dobbeltdør, skal du stadig bruge en betegnelse for åbningsretning.
Her gælder det nemlig, at den dør, som åbner først, angiver åbningsretningen.
 
Ønsker du en udadgående dobbeltdør, hvor den højre dør skal åbnes op først, så vil din åbningsretning hedde udadgående højre.

Ønsker du en dobbeltdør med indadgående åbningsretning, hvor venstre dør åbnes først, så skal du vælge en åbningsretning, der hedder venstre indadgående. 

Brug for hjælp? 


Der er mange ting at tage stilling til, når du skal vælge dine nye terrassedøre. Foruden åbningsretning skal du tage højde for materialer, valg af glas, hvilken vej du ønsker, at din dør skal åbne, osv.

Hos EIKO har vi et stort udvalg for, at du kan finde lige præcis det, som lever op til dine forventninger og krav.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon og mail for at få hjælp til at finde lige præcis det, som passer til dine behov. Vi har professionelle medarbejdere klar med rådgivning, uanset hvor langt du er kommet i processen.


Kontakt os i dag på telefon +45 41 70 50 70 eller via email info@eiko.dk